Karfiol na indický spôsob

Suroviny

1 menší karfiol,
1 väčšia cibuľa,
¼ ČL kurkumy,
¼ ČL rímskej drvenej rasce,
¼ ČL koriandru,
strúhaný zázvor podľa chuti,
soľ,
¼ ČL korenia Garam masala,
100 ml kokosového mlieka,
50 g strúhaného kokosu,
150 g mrazeného hrachu,
2 strúčiky cesnaku,
2-3 zemiaky,
1 ČL zmesi na zahustenie,
olivový olej,
príp.voda

Pracovný postup

Vo veľkej panvici nasucho opražíme rascu, aby uvoľnila vôňu, pridáme olej, rozpálime ho a opražíme na ňom cibuľku, dochutíme koriandrom a kurkumou. Po chvíli pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak a keď vznikne kompaktná rozvarená zmes osolíme, pridáme nakrájané zemiaky a dusíme ešte asi 7 minút. (Ak treba, podlejeme vodou.) Potom pridáme malé ružičky karfiolu a keď zelenina trochu zmäkne podlejeme kokosovým mliekom, pridáme mrazený hrach, strúhaný kokos a ochutíme Garam masalou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne