Zemiakové halušky s medvedím cesnakom
Suroviny 50 g medvedieho cesnaku, na omáčku: |
Pracovný postup Do mixéra dáme medvedí cesnak s olejom, posolíme a zmixujeme na pesto. Uvarené zemiaky v šupe ošúpeme a nastrúhame. V miske ich zmiešame s hrubou múkou a vajíčkom, posolíme, pridáme petržlen a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme z neho valčeky a nakrájame rovnako veľké halušky. Varíme vo vriacej vode cca 5 minút. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme mliekom a varíme, pokiaľ nevznikne stredne hustá omáčka. Časť pesta vmiešame do omáčky a dochutíme soľou. Na tanier dáme halušky, polejeme ich omáčkou a dozdobíme zvyšným pestom. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne