Bravčová panenka v bylinkovej kruste na pikantných zelených strukoch s omáčkou
Suroviny 400 g bravčovej panenky, na bylinkovú krustu: na prílohu: na omáčku: |
Pracovný postup Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, rozmarín a naložíme do olivového oleja. (je lepšie naložiť si mäso deň dopredu). Na krustu rozmixujeme petržlenovú vňať ¬a citrónovú kôru, pridáme soľ, korenie, toastový chlieb a znova rozmixujeme. Na záver pridáme pár kvapiek olivového oleja. Mäso prudko opečieme na panvici z obidvoch strán, potrieme dijonskou horčicou a na vrch rozložíme bylinkovú krustu, vložíme do rúry, pečieme pri teplote asi 180 °C 8-12 minút. Zelené fazuľové a hrachové struky oblanšírujeme cca 3 minúty a stužíme v ľadovej vode, baby mrkvu a žltú cuketu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Slaninku orestujeme, pridáme k nej zeleninu, dochutíme soľou a čiernym korením. Pri servírovaní posypeme nasucho opraženým sezamom. Brusnicový kompót, hrušku, čerstvú alebo sterilizovanú broskyňu a zázvor rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šípkový džem podusíme na masle, pridáme Portito Rosso (nápoj na spôsob portského vína), prepasírované ovocie, celú škoricu, šťavu z jedného pomaranča, 2 kúsky badiánu a zredukujeme na miernom ohni. Na záver pridáme 2 plátky studeného masla. Podávame Bravčovú panenku v bylinkovej kruste na pikantných zelených strukoch s omáčkou. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne