Jahňacie stehno na tymiáne
Suroviny 500 g jahňacieho stehna bez kosti, |
Pracovný postup Jahňacie stehno nakrájame na plátky a asi hodinu marinujeme v zmesi olivového oleja a čerstvého tymianu. Na masle podusíme lístky čakanky, podlejeme vodou, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku a dusíme. Ďalšie maslo rozpustíme, opečieme na ňom mäso z oboch strán do zlatista, preložíme do zapekacej misy, pridáme časť opečeného cesnaku a dáme ešte na cca 10 minút zapiecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Červenú papriku nakrájame na jemné kocky, udusíme na masle, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Hotovú prepasírujeme. Jahňacie cesto podávame s čakankou, cesnakom a paprikovým dipom. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne