Suroviny
½ kg kuracích pŕs (nakrájaných na kocky), ½ kg kuracích sŕdc (nakrájaných na polovičky), 200 g kuracích pečienok (nakrájaných na polovičky), 2 biele cibule (nakrájané na plátky), bylinky: čierne korenie, morská soľ, podrvené semienka koriandru, trochu korenia kamun, olivový olej, soľ
na prílohu: čerstvé paradajky, uhorky, jarná cibuľka, 3 citróny, olivový olej
Humus: ½ balíka cíceru (surové bôby, cca 0,5 kg), 1 pohár Tahini pasty, 4 veľké strúčiky cesnaku, 2 PL šťavy z citróna, 1 PL olivového oleja, korenie podľa chuti, sóda bikarbóna, soľ, 1 PL mletej červenej papriky, ½ pohára nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, pita chlieb
|
Pracovný postup
Cibuľu osmažíme na panvici, potom vyberieme a odložíme do misy nabok. Následne každý druh mäsa dáme do oddelenej misky, v ktorom ho zmiešame spolu s bylinkami a trochou olivového oleja.
Na panvici postupne osmažíme mäso: najprv pridáme kuracie prsia, po pár minútach pridáme kuracie srdcia a následne kuracie pečienky. Keď je všetko hotové, k mäsu pridáme späť cibuľu, trochu soli, prichutíme podľa chuti. Podávame teplé napríklad s humusom a pita chlebom a šalátom.
Humus: Noc pred prípravou namočíme cícerové bôby do vody (cícer musí byť namočený celý úplne vo vode až povrch). Pridáme trochu soli a sódy bikarbóny. Na ďalší deň cícer vyberieme z vody, precedíme dáme variť v novej čistej vode. Pridáme trochu soli a varíme približne 1 hodinu, až kým cícer nezmäkne. Bôby vyberieme z vody, precedíme a dáme do mixéra. Vodu, v ktorej sme cícer varili si necháme. Do mixéra k cíceru pridáme cesnak, tahini pastu, šťavu z citróna, olivový olej a zmixujeme. Postupne pridávame vodu z vývaru, kým nedosiahneme konzistenciu hladkej pasty. Pridáme korenie.
Podávame na tanieri, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme pomletou červenou paprikou a petržlenovou vňaťou. Humus je najlepšie podávať so zohriatym pita chlebom.
|