Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku
Suroviny 4 PL extra panenského olivového oleja, |
Pracovný postup Kuracie mäso osolíme, okoreníme korením gyros, pokvapkáme olivovým olejom a krátko marinujeme. Natenko rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na pásiky, vo formičke vytvarujeme košíček, potrieme rozšľahaným, osoleným vajcom a pečieme pri teplote 200°C. Vo veľkej nelepivej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 5 až 7 minút, pokým mäso nie je mäkké. Vmiešame paradajky. Medzitým natrháme listy šalátu do veľkej misy. Mäso vyberieme z panvice a pridáme ho do misy so šalátom a s nakrájanou špargľou, ktorú sme krátko povarili vo vode. Nakoniec ochutíme balzamikovým octom z granátového jablka. Šalát podávame v košíčku z lístkového cesta. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne