Čokoládové pokušenie s jahodami a kiwi

Suroviny

na cesto:
180 g hladkej múky,
3 PL kakaa,
100 g cukru,
1 vajce,
125 g masla,
štipka soli

na plnku:
3 bal. extra tmavej polevy Dr. Oetker,
400 ml smotany na šľahanie,
50 g zmäknutého masla,
50 g cukru,
1 bal. vanilínového cukru,
1 vajce,
1 bielok

na dozdobenie:
4 kiwi,
250 g očistených jahôd,
1 číre tortové želé Dr.Oetker,
250 ml vody,
2 PL cukru

Pracovný postup

V mise zmiešame múku s kakaom, cukrom a štipkou soli, pridáme vajce, maslo a ručne vypracujeme cesto. Z cesta urobíme valček, kt. rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko, ktoré vložíme do vymastenej formy na muffiny a pritlačíme ku dnu a po stenách. Na prípravu plnky nalámeme do hrnčeka polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zohrievame, kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise ručným šľahačom vymiešame maslo s cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a nevyšľahaný bielok a pomaly aj vychladnutú polevu. Náplň nalejeme na cesto a pečieme pri 180 stupňoch asi 35 minút. Na vychladnuté muffiny naukladáme ovocie a zalejeme tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Necháme stuhnúť.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne