Paradajková polievka

Potrebujeme:
– 1kg rajčín
– 100g sušených rajčín
– 1-2 strúčiky cesnaku
– bazalkové listy
– citrónovú sťavu
– lahôdkové droždie na dozdobenie

Je na vás koľko rajčín použijete. Ja som mala asi 1kg na 3-4 porcie polievky. Sušené rajčiny si vopred na pár hodín namočíme do vody aby zmäkli a zmyla sa z nich soľ.

Potom je postup jednoduchý a rýchly. Sušené rajčiny, rajčiny, citrónovú šťavu, cesnak a bazalku spolu rozmixujeme na rajčinový “smoothie”. Nebojte sa pridávať viac či menej sušených rajčín, podľa toho ako sladké a dobré budú tie čerstvé rajčiny. Cesnak, citrón a bylinky dodáme nakoniec podľa vlastnej chuti. Potom smoothie prepasírujeme cez pasírovacie sito aby nám vznikla naozaj jemná polievka. To, čo nám cez sito neprejde môžeme použiť ako pomazánku na raw krekre alebo si vysušiť na rajčinový raw chlieb.

Ak nechcete “studenú” polievku alebo polievku izbovej teploty, môžete ju jemne prihriať, skvelá je však aj za studena. Na záver polievku ozdobíme kúskami sušených rajčín a ľahôdkovým droždím, ktoré chuťou pripomína syr :)

Milovníci rajčín nájdu novú závislosť!

 

zdroj: Raw Mother&Daughter