Raw Linecké koláčiky

Hlavnou surovinou na raw linecké zložkou je ako vždy ovocie a jendozrnka, prípadne pohánka.

Na základ potrebujeme:

  • šálku namočených datlí
  • šálku namočenej (následnej presušenej/odkvapkanej)  jednozrnky alebo pohanky
  • pol šálky namočeného a presušeného sezamu (môžete vynechať pre low-fat verziu)
  • pol vanilkového lusku
  • citronová kôra z polovice bio citrónu
  • 1PL kakaa

Všetko spracujeme v kuchynskom robote. Keďže je hmota lepivejšej konzistencie, tak som použila trochu pohánkovej múky, na ktorej som si z cesta pripravila placku.

Potom už len povykrajovať kolieska, ktoré uložíme do sušičky, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie, a dáme ich sušiť. V lete stačí sušenie na slniečku, teraz bude vhodná skôr rúra. Stačia dve hodinky na minimálnej teplote do 45 stupňov.

Na náplň potrebujeme:

  • maliny
  • 1PL chia semienok

Použiť môžeme ľubovolné ovocie. Použili sme maliny a polovicu zrelého manga. Ovocie si rozmixujeme, pridáme lyžičku chia semienok a necháme odstáť, kým nám chia ovocie nezahustia.

Následne môžeme začať s plnením koliesok a ochutnávaním.

 

Zdroj: Raw Mother & Daughter