Raw Maková roláda

Na roládu potrebujeme:
– pohánku
– hrozienka
– sušené datle
– mak
– sušené slivky

Pohánku a hrozienka si namočíme  na cca. 20 minút, scedíme, necháme trocha preschnúť na slniečku a dáme do mixéra. Pridáme asi 8 ďatlí a rozmixujeme  na hmotu, ktorú rozotrieme na fóliu.

Rovnako vopred namočený mak, asi jednu misku, rozmixujeme  so sušenými slivkami a troškou škorice. Mixujeme až dostaneme konzistenciu slivkového lekváru. Potom hmotu jednoducho natrieme na pohánkový základ, stočíme na roládu a môžeme nechať hotovú roládu na chvíľu schladiť alebo okamžite krájať a degustovať. Maková roláda je rýchlo hotová.

Aj keď mak nie je orech, ale semienko, stále má vysoký obsah tukov. Preto je lepšie ho tiež namočiť do vody. Tuky a sacharidy zo sušeného ovocia však stále nie sú ideálna kombinácia. Pre nízkotučnú verziu, môžete mak vynechať a použiť kúsky hrozienok.

 

zdroj: Raw Mother&Daughter